Innovatie-platform Future Factory betreurt faillissement Factory Zero, aanpak en ambitie blijven ongewijzigd

Future Factory (https://future-factory.nl) is een consortium dat een innovatieve aanpak ontwikkelt om geïndustrialiseerd, op grote schaal, woningen en woongebouwen te verduurzamen. De rechtbank heeft onlangs het faillissement uitgesproken van één van de leden van het consortium: Factory Zero (https://www.factoryzero.nl). Future Factory betreurt deze gang van zaken ten zeerste, maar benadrukt in een eerste reactie dat het innovatie-platform desondanks vol energie doorgaat.

“Er zijn geen directe gevolgen voor de continuïteit van de Future Factory propositie”, aldus Charles van Heck (woordvoerder Future Factory). “We hebben het volste vertrouwen in de aanpak van Future Factory en onze ambitie blijft ongewijzigd.”

“In een best-case scenario is er een koper voor Factory Zero die ook interesse heeft in Future Factory, en blijft het bedrijf in de toekomst dezelfde oplossingen leveren. In een worst-case scenario komt er geen koper voor Factory Zero, of heeft de koper geen interesse in deelname aan het consortium. In dat geval zal Future Factory een alternatief moeten vinden voor de energiemodule van Factory Zero. Hiervoor zijn diverse alternatieven beschikbaar in de markt.”

Over Future Factory
Het doel van het consortium is het ontwikkelen van productiefaciliteiten die in 2025 jaarlijks 25.000 renovaties kunnen leveren, geschikt voor 40% van de bestaande woningvoorraad in Nederland. De renovatie proposities zullen zowel voor particuliere eigenaren als verhuurders beschikbaar komen.

Deelnemende organisaties zijn Rc Panels, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Factory Zero, Itho Daalderop, Orange Climate, Reimarkt Concepts, Buro de Haan en Stroomversnelling. Daarnaast wordt het consortium ondersteund door Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Saxion, TU-Delft, TU-Eindhoven en de Brightland Campus.